Vynikající pečené maso v marinádě recept
-
Sředně těžká přípava
-
10
porcí
-
0 minut
Postup přípravy
-
Kůži na mase můžeme odstranit nebo ji nařežeme.
-
Do misky si nasypeme sůl, černý pepř, červenou mletou papriku, sušený česnek a promícháme. Touto směsí posypeme maso všude na povrchu i v zářezech.
-
Potom nařežeme pár zářezů, do kterých vložíme stroužky česneku.
-
Maso nyní zabalíme do alobalu, uložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 2 hodiny.
-
Mezitím si připravíme marinádu. Jablko si očistíme, nastrouháme. Smícháme se sójovou omáčkou, rajčatovou pastou a citrónovou šťávou.
-
Nakonec ještě přidáme cukr, sušený česnek, červenou mletou papriku a skořici. Dobře promícháme.
-
Dáme na sporák a vaříme, dokud nevznikne hladká hmota.
-
Upečené maso si vybalíme z alobalu a celé ho potřeme připravenou marinádou ze všech stran.
-
Maso položíme na rošt a pečeme při teplotě 220 °C asi 10 – 15 minut.
-
Hotové maso přikryjeme alobalem. Necháme stát 15 minut. Hotové maso můžeme podávat.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: