Vynikající pečené maso v marinádě recept

Ingredience

  • 2 kg vepřového bůčku
  • 1,5 ČL soli
  • 1 ČL černého mletého pepře
  • 1/2 ČL červené mleté ​​papriky
  • 1,5 ČL sušeného česneku nebo 4 – 5 stroužků čerstvého česneku
  • alobal

Na marinádu:

  • 1 jablko
  • 6 PL sójové omáčky
  • 3 PL rajčatové pasty nebo kečupu
  • 3 PL citrónové šťávy
  • 1 PL cukru
  • 1 ČL sušeného česneku
  • 1 ČL mleté ​​červené papriky
  • 1/3 ČL skořice
10x
02:30
Střední

Postup přípravy

  1. Kůži na mase můžeme odstranit nebo ji nařežeme.
  2. Do misky si nasypeme sůl, černý pepř, červenou mletou papriku, sušený česnek a promícháme. Touto směsí posypeme maso všude na povrchu i v zářezech.
  3. Potom nařežeme pár zářezů, do kterých vložíme stroužky česneku.
  4. Maso nyní zabalíme do alobalu, uložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 °C asi 2 hodiny.
  5. Mezitím si připravíme marinádu. Jablko si očistíme, nastrouháme. Smícháme se sójovou omáčkou, rajčatovou pastou a citrónovou šťávou.
  6. Nakonec ještě přidáme cukr, sušený česnek, červenou mletou papriku a skořici. Dobře promícháme.
  7. Dáme na sporák a vaříme, dokud nevznikne hladká hmota.
  8. Upečené maso si vybalíme z alobalu a celé ho potřeme připravenou marinádou ze všech stran.
  9. Maso položíme na rošt a pečeme při teplotě 220 °C asi 10 – 15 minut.
  10. Hotové maso přikryjeme alobalem. Necháme stát 15 minut. Hotové maso můžeme podávat.