Výborné Mini koláčky! nekynuté a na jazýčku se rozplývající recept
Postup přípravy
-
Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě.
-
Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko.
-
Cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek.
-
Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
-
Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti.
-
Je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová – prostě takovou jakou máte rádi.
-
Pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů, ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
-
Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámka
Dobrou chuť!