Výborné Mini koláčky! nekynuté a na jazýčku se rozplývající recept

Ingredience

  • 140g másla
  • 140g sádla
  • 420g hladká mouka
  • 50g droždí
  • 15pl vlažného mléka
  • 2ks žloutek
  • 2pl cukru
10x
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Máslo i sádlo si necháme změknout při pokojové teplotě.
  2. Do mísy si dáme mouku a uděláme si důlek do kterého dáme vlažné mléko.
  3. Cukr a nadrobíme droždí a počkáme až nám vzejde kvásek.
  4. Potom přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto.
  5. Z těsta děláme koláčky které plníme náplní podle chuti.
  6. Je jedno jakou si vyberete šimlová, maková, tvarohová, povidlová – prostě takovou jakou máte rádi.
  7. Pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů, ale každý se raději řiďte svou troubou, protože každá peče jinak.
  8. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Dobrou chuť!