Super měkké perníčky, které můžete jíst hned recept
- Sředně těžká přípava
 - 10 porcí
 - 0 minut
 
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Pokud perníčky zdobíte sladkou polevou, bohatě stačí 100 g cukru, v originál receptu je až 200 g, ale to se mi zdálo příliš mnoho. každopádně to nechávám na vaší chuti.
 - Do mísy dáme mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drolí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do chladničky odležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm silný plát a vykrajovat tvary. Pokud chcete, můžete perníčky ozdobit například kouskem vlašského ořechu.
 - Pečeme na 170 ° C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaný s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.
 
Podobné recepty
Další recepty
				Makronky z lískových oříšků – jen 3 suroviny, ale výsledek vás dostane
cukroví	
									
									15 minut
								
							
				Snadné vanilkové sušenky – recept, který zvládne každý a voní jako babiččina kuchyně
cukroví	
									
									25 minut
								
							

