Super měkké perníčky, které můžete jíst hned recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Pokud perníčky zdobíte sladkou polevou, bohatě stačí 100 g cukru, v originál receptu je až 200 g, ale to se mi zdálo příliš mnoho. každopádně to nechávám na vaší chuti.
- Do mísy dáme mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drolí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do chladničky odležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm silný plát a vykrajovat tvary. Pokud chcete, můžete perníčky ozdobit například kouskem vlašského ořechu.
- Pečeme na 170 ° C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaný s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.
Podobné recepty
Další recepty
Išelské dortíčky: křehké ořechové cukroví s meruňkovou marmeládou a čokoládou
cukroví
150 minut

Ořechové griliášky mezi oplatkami: rychlá nepečená klasika, která zmizí ze stolu
chuťovky
25 minut

Rychlé ořechové rohlíčky z kysané smetany: křehké těsto a nadýchaná ořechová náplň
cukroví
85 minut