Super měkké perníčky, které můžete jíst hned recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Dalibor, 12. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Pokud perníčky zdobíte sladkou polevou, bohatě stačí 100 g cukru, v originál receptu je až 200 g, ale to se mi zdálo příliš mnoho. každopádně to nechávám na vaší chuti.
  • Do mísy dáme mouku, prosátý cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme těsto. Pokud se stále drolí, přidejte ještě trošku mléka. Nemusí se dávat do chladničky odležet, můžeme hned vyválet na asi 0,5 cm silný plát a vykrajovat tvary. Pokud chcete, můžete perníčky ozdobit například kouskem vlašského ořechu.
  • Pečeme na 170 ° C asi 10 minut. Upečené perníčky hned potřeme žloutkem rozmíchaný s 1 lžící vody. Zdobíme bílkovou polevou.

Oreo jahodový cheesecake recept

Bez masa
240 minut
4.7
(37)
13. 06. 2024 Tomáš

Domácí Raffaelo pralinky recept

Bez masa
240 minut
4.7
(51)
12. 06. 2024 Tomáš

Pečené brambory se slaninou a chedarem recept

Brambory
70 minut
4.6
(56)
12. 06. 2024 Tomáš