Šlehačkové jednohubky na svátky recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 23. 12. 2018

Pro 10 porcí

Ingredience

Na posypání: Práškový cukr s vanilkovým na obalení

Postup přípravy

    1. Všechny přísady smícháme a vypracujeme jednotnou hladké těsto, které necháme odležet 45-60 minut. Potom těsto přendáme na pracovní desku a vyválíme na tenčí plát. Z těsta můžeme vykrajovat různé tvary, případně můžeme těsto semlít v mlýnku a vytvářet různorodé tvary. Můžete ale formovat i obyčejné rohlíčky. Pečeme při teplotě 150 stupňů, dokud není na povrchu zlatavé.
    2. Po upečení můžeme vyválet ve směsi moučkového a vanilkového cukru, případně můžeme přidat cukr i cesta, v takovém případě však přidejte více šlehačky.

Doporučené články: