Šlehačkové jednohubky na svátky recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 0 minut
Pro 10 porcí
Ingredience
Na posypání: Práškový cukr s vanilkovým na obalení
Postup přípravy
-
- Všechny přísady smícháme a vypracujeme jednotnou hladké těsto, které necháme odležet 45-60 minut. Potom těsto přendáme na pracovní desku a vyválíme na tenčí plát. Z těsta můžeme vykrajovat různé tvary, případně můžeme těsto semlít v mlýnku a vytvářet různorodé tvary. Můžete ale formovat i obyčejné rohlíčky. Pečeme při teplotě 150 stupňů, dokud není na povrchu zlatavé.
- Po upečení můžeme vyválet ve směsi moučkového a vanilkového cukru, případně můžeme přidat cukr i cesta, v takovém případě však přidejte více šlehačky.