Slaný moravský podplameník, 100 let starý recept
- Sředně těžká přípava
 - 10 porcí
 - 0 minut
 
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
Na vrch:
- 350 g zakysané smetany
 - ,200 g slaniny
 - ,2 červené cibule
 
- V misce smícháme vlažné mléko, rozdrobené droždí a cukr. Počkáme, než vyjde kvásek.
 - Do jiné misky prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, olej a také brambory, které jsme si uvařili a prolisovali.
 - Nakonec do těsta vmícháme i kvásek a vypracujeme těsto, které je vláčné a hladké – podle potřeby přidáme mouku nebo naopak mléko.
 - Necháme nakynout.
 - Když těsto vykyne, přendáme ho na pomoučený vál a ještě prohněteme a necháme alespoň 15 minut odpočinout.
 - Zatím si připravíme plech, který dobře vymažeme olejem nebo máslem (můžete péct i na papíře na pečení, ale na másle je nejlepší).
 - Na plech navrstvíme rovnoměrně těsto – protáhneme ho rukama do všech rohů – je třeba myslet na to, že těsto během pečení ještě naroste.
 - Potřeme zakysanou smetanou, slaninou nakrájenou na kostičky a nakrájenou cibulkou.
 - Šup do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut – okraje by měly být zlatavé.
 
 
Podobné recepty
Další recepty
				Vánoční jablečný koláč s kokosovým sněhem: dezert, který se rozplývá na jazyku
dezerty	
									
									75 minut
								
							

