Pepíkovy řezy se zakysanou smetanou a čokoládou ideální nejen na oslavu recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Krém:
Na namáčení:
Postup přípravy
- Vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a minerálkou do pěny. Přidejte olej, mouku smíchanou s čokoládou, ořechy a práškem do pečiva.
- Těsto rozetřete na plech pokrytý papírem a vymazaný.
- Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 30-40 minut. Nechte vychladnout.
- Na krém nejprve namočte želatinu ve studené vodě. Smíchejte kysanou smetanu, jogurt a cukr.
- Želatinu rozpusťte podle návodu a promíchejte. Do krému přidáme želatinu i šlehačku.
- Vychlazené těsto potřete trochou krému. Smíchejte mléko a rum, namáčejte do nich piškoty a uložte na krém.
- Přikryjte dalším krémem, ovocem a zbytkem krému.
- Chladíme 4-5 hodin.
- Nakonec posypte strouhanou čokoládou.
Podobné recepty
Další recepty
Žerbó řezy: křehký koláček s ořechy, džemem a čokoládou, který chutná čím dál lépe
dezerty
60 minut
Král zákusků: Oblíž prst – nadýchaný kakaový dezert s jemným krémem a bílkovou pěnou
dezerty
90 minut


