Pepíkovy řezy se zakysanou smetanou a čokoládou ideální nejen na oslavu recept
-
Snadné na přípravu
-
6
porcí
-
0 minut
Ingredience
Krém:
Na namáčení:
Postup přípravy
-
Vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a minerálkou do pěny. Přidejte olej, mouku smíchanou s čokoládou, ořechy a práškem do pečiva.
-
Těsto rozetřete na plech pokrytý papírem a vymazaný.
-
Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 30-40 minut. Nechte vychladnout.
-
Na krém nejprve namočte želatinu ve studené vodě. Smíchejte kysanou smetanu, jogurt a cukr.
-
Želatinu rozpusťte podle návodu a promíchejte. Do krému přidáme želatinu i šlehačku.
-
Vychlazené těsto potřete trochou krému. Smíchejte mléko a rum, namáčejte do nich piškoty a uložte na krém.
-
Přikryjte dalším krémem, ovocem a zbytkem krému.
-
Chladíme 4-5 hodin.
-
Nakonec posypte strouhanou čokoládou.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: