Obrácený koláč jemným těstem a rychlou přípravou recept

Ingredience

  • 3 vejce
  • 200 gramů kr. cukru
  • vanilkový cukr podle chuti
  • 200 ml bílý jogurt
  • 1 šálek hl. mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 200 – 250 gramů borůvek
  • Trochu krupicového cukru
6x
00:40
Střední

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny.
  2. Přidáme bílý jogurt a utřeme.
  3. Do směsi vmícháme i prosetou mouku s práškem do pečiva.
  4. Vymícháme jednotné těsto.
  5. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a potřeme máslem. Máslo posypeme trochou kr. cukru. Do formy nasypeme borůvky a nalijeme těsto.
  6. Těsto se rovnoměrně rozlije po povrchu ovoce.
  7. Pečeme 35 – 45 minut při 175°C. Hotový koláč vyjmeme z formy, obrátíme a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Vynikající a rychlý recept na ovocný koláč se super-jemným těstem a rychlou přípravou.