Nejměkčí rohlíčky na světě s nejjemnějším těstem recept
Postup přípravy
-
Do rendlíku nalijeme mléko, olej, přidáme cukr, bílky, droždí a promícháme.
-
Přidáme polovinu prosáté mouky, zamícháme a přidáme druhou polovinu mouky.
-
Vymícháme jednotné těsto – těsto je měkké a lepivé.
-
Přendáme na pomoučený pracovní desku, kde mícháme a podle potřeby přidáváme mouku.
-
Uhněteme jednotný bochník. Bochník cesta přendáme do olejem vymazané misky a olejem pomastíme i samotné těsto.
-
Přikryjeme igelitovým sáčkem nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout – těsto zdvojnásobí svůj objem.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Polovinu těsta rozdělíme na 4 bochánky a každý ještě na polovinu, z jedné poloviny těsta nám tedy vznikne 8 kousků (bochánků).
-
Zatímco pracujeme s jedním, ostatní bochánky i zbylou polovinu těsta přikryjeme, aby neoschli.
Poznámka
Video