Nejměkčí rohlíčky na světě s nejjemnějším těstem recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 1 minuta
Jan, 12. 11. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Náplň:

Postup přípravy

  • Do rendlíku nalijeme mléko, olej, přidáme cukr, bílky, droždí a promícháme.
  • Přidáme polovinu prosáté mouky, zamícháme a přidáme druhou polovinu mouky.
  • Vymícháme jednotné těsto – těsto je měkké a lepivé.
  • Přendáme na pomoučený pracovní desku, kde mícháme a podle potřeby přidáváme mouku.
  • Uhněteme jednotný bochník. Bochník cesta přendáme do olejem vymazané misky a olejem pomastíme i samotné těsto.
  • Přikryjeme igelitovým sáčkem nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout – těsto zdvojnásobí svůj objem.
  • Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Polovinu těsta rozdělíme na 4 bochánky a každý ještě na polovinu, z jedné poloviny těsta nám tedy vznikne 8 kousků (bochánků).
  • Zatímco pracujeme s jedním, ostatní bochánky i zbylou polovinu těsta přikryjeme, aby neoschli.

Video