Video
Nejměkčí rohlíčky na světě s nejjemnějším těstem recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Náplň:
Postup přípravy
- Do rendlíku nalijeme mléko, olej, přidáme cukr, bílky, droždí a promícháme.
- Přidáme polovinu prosáté mouky, zamícháme a přidáme druhou polovinu mouky.
- Vymícháme jednotné těsto – těsto je měkké a lepivé.
- Přendáme na pomoučený pracovní desku, kde mícháme a podle potřeby přidáváme mouku.
- Uhněteme jednotný bochník. Bochník cesta přendáme do olejem vymazané misky a olejem pomastíme i samotné těsto.
- Přikryjeme igelitovým sáčkem nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout – těsto zdvojnásobí svůj objem.
- Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Polovinu těsta rozdělíme na 4 bochánky a každý ještě na polovinu, z jedné poloviny těsta nám tedy vznikne 8 kousků (bochánků).
- Zatímco pracujeme s jedním, ostatní bochánky i zbylou polovinu těsta přikryjeme, aby neoschli.
Podobné recepty
Další recepty
Nejlepší krémový jablečný koláč z listového těsta: rychlý dezert pro celou rodinu
dezerty
50 minut
Krtkův dort na plechu – jednoduchý a krémový dezert, který nadchne každého
dezerty
55 minut
Jablečný vichr: Koláč, který zmizí ze stolu rychleji, než stihne vychladnout
dezerty
90 minut




