Nejlahodnější koláč se švestkami hotový za chvilku recept
- Sředně těžká přípava
- 10 porcí
- 1 minuta
Pro 10 porcí
Ingredience
na těsto:
na náplň:
Postup přípravy
- Mouka se smíchá s cukrem, přidáme prášek do pečiva, sůl, máslo se v něm rozetře.
- Přidáme žloutky a zakysanou smetanou, hněteme.
- Vyválíme těsto na tloušťku půl centimetru a vložíme jej na vymazaný plech.
- Posypeme 2 lžicemi krupice. Poklademe na poloviny nakrájené švestky bez pecek), posypeme spoustou skořice, posypeme zbývajícími 3 lžícemi krupice.
- Vaječné bílky umícháme s cukrem dohladka. Odděleně smícháme žloutky, pudink, promícháme a přidáme zakysanou smetanou. Nakonec smícháme obě směsi dohromady.
- Hmotu nalijeme na švestky a uhladíme..
- Pečeme v předehřáté troubě 30-35 minut při teplotě 170-180 ° C.
- Po vychladnutí můžeme podávat, nejtěžší je počkat až koláč vychladne:)