Nejlahodnější koláč se švestkami hotový za chvilku recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Jan, 07. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

na těsto:

na náplň:

Postup přípravy

  • Mouka se smíchá s cukrem, přidáme prášek do pečiva, sůl, máslo se v něm rozetře.
  • Přidáme žloutky a zakysanou smetanou, hněteme.
  • Vyválíme těsto na tloušťku půl centimetru a vložíme jej na vymazaný plech.
  • Posypeme 2 lžicemi krupice. Poklademe na poloviny nakrájené švestky bez pecek), posypeme spoustou skořice, posypeme zbývajícími 3 lžícemi krupice.
  • Vaječné bílky umícháme s cukrem dohladka. Odděleně smícháme žloutky, pudink, promícháme a přidáme zakysanou smetanou. Nakonec smícháme obě směsi dohromady.
  • Hmotu nalijeme na švestky a uhladíme..
  • Pečeme v předehřáté troubě 30-35 minut při teplotě 170-180 ° C.
  • Po vychladnutí můžeme podávat, nejtěžší je počkat až koláč vychladne:)
Doporučené články: