Nejjednodušší Pařížské rohlíčky pod sluncem recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 16. 01. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • 1 vejce

    10 dkg cukr práškový

    10 dkg ořechy vlašské mleté

    1 lžíce mouka hladká

    krém:

    1 vejce

    40 g cukr krystal

    10 g kakao

    80 g másla

    poleva:

    Čokoláda na vaření

    1 lžíce oleje

    1. Všechny suroviny na těsto spolu vymícháme. Masu pak dáme do sáčku, odstřihneme špičku na šířku, jakou chceme mít základnu pro rohlíky a naneseme na plech – na pečící papír.
    2. Pak dáme péct. Do vyhřáté trouby na 170-180 stupňů, pečeme dozlatova.
    3. Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. Když trochu masa vychladne, zamícháme do ní máslo, dáme do sáčku a počkáme dokud mírně neztuhne. Můžeme dát na chvíli do lednice. Potom odstřihneme konec, opět na šířku jakou chceme a nanášíme na vychladlé piškoty.
    4. Na závěr si nad párou dáme rozpustit čokoládu, do které dáme za lžíci oleje. Namáčíme do ní část rohlíčků náplň.
    5. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Jemné vánoční koláčky recept

cukroví
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor