Nejjednodušší Pařížské rohlíčky pod sluncem recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 0 minut
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
1 vejce
10 dkg cukr práškový
10 dkg ořechy vlašské mleté
1 lžíce mouka hladká
krém:
1 vejce
40 g cukr krystal
10 g kakao
80 g másla
poleva:
Čokoláda na vaření
1 lžíce oleje
- Všechny suroviny na těsto spolu vymícháme. Masu pak dáme do sáčku, odstřihneme špičku na šířku, jakou chceme mít základnu pro rohlíky a naneseme na plech – na pečící papír.
- Pak dáme péct. Do vyhřáté trouby na 170-180 stupňů, pečeme dozlatova.
- Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. Když trochu masa vychladne, zamícháme do ní máslo, dáme do sáčku a počkáme dokud mírně neztuhne. Můžeme dát na chvíli do lednice. Potom odstřihneme konec, opět na šířku jakou chceme a nanášíme na vychladlé piškoty.
- Na závěr si nad párou dáme rozpustit čokoládu, do které dáme za lžíci oleje. Namáčíme do ní část rohlíčků náplň.
- Necháme ztuhnout a můžeme podávat.