Nejjednodušší Pařížské rohlíčky pod sluncem recept

Ingredience

  • 2 vejce
  • 10 dkg cukr práškový
  • 10 dkg ořechy vlašské mleté
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 40 g cukr krystal
  • 10 g kakao
  • 80 g másla
  • Čokoláda na vaření
  • 1 lžíce oleje
8x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

1 vejce

10 dkg cukr práškový

10 dkg ořechy vlašské mleté

1 lžíce mouka hladká

krém:

1 vejce

40 g cukr krystal

10 g kakao

80 g másla

poleva:

Čokoláda na vaření

1 lžíce oleje

  1. Všechny suroviny na těsto spolu vymícháme. Masu pak dáme do sáčku, odstřihneme špičku na šířku, jakou chceme mít základnu pro rohlíky a naneseme na plech – na pečící papír.
  2. Pak dáme péct. Do vyhřáté trouby na 170-180 stupňů, pečeme dozlatova.
  3. Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. Když trochu masa vychladne, zamícháme do ní máslo, dáme do sáčku a počkáme dokud mírně neztuhne. Můžeme dát na chvíli do lednice. Potom odstřihneme konec, opět na šířku jakou chceme a nanášíme na vychladlé piškoty.
  4. Na závěr si nad párou dáme rozpustit čokoládu, do které dáme za lžíci oleje. Namáčíme do ní část rohlíčků náplň.
  5. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.