Nejjednodušší Pařížské rohlíčky pod sluncem recept
- Sředně těžká přípava
- 8 porcí
- 0 minut
Tyto oříškové rohlíčky s krémovou náplní a čokoládovou polevou jsou skvělou volbou na sladké pohoštění nebo sváteční stůl. Recept je jednoduchý a výsledkem jsou neodolatelné domácí cukroví, které potěší každého mlsouna.
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Všechny suroviny na těsto spolu vymícháme. Masu pak dáme do sáčku, odstřihneme špičku na šířku, jakou chceme mít základnu pro rohlíky a naneseme na plech – na pečící papír.
- Pak dáme péct. Do vyhřáté trouby na 170-180 stupňů, pečeme dozlatova.
- Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. Když trochu masa vychladne, zamícháme do ní máslo, dáme do sáčku a počkáme dokud mírně neztuhne. Můžeme dát na chvíli do lednice. Potom odstřihneme konec, opět na šířku jakou chceme a nanášíme na vychladlé piškoty.
- Na závěr si nad párou dáme rozpustit čokoládu, do které dáme za lžíci oleje. Namáčíme do ní část rohlíčků náplň.
- Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Podobné recepty
Další receptyVánoční čokoládová hnízda se strouhaným kokosem připravené bez pečení!
cukroví
30 minut