Nejjednodušší Pařížské rohlíčky pod sluncem recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 16. 01. 2019

Tyto oříškové rohlíčky s krémovou náplní a čokoládovou polevou jsou skvělou volbou na sladké pohoštění nebo sváteční stůl. Recept je jednoduchý a výsledkem jsou neodolatelné domácí cukroví, které potěší každého mlsouna.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Všechny suroviny na těsto spolu vymícháme. Masu pak dáme do sáčku, odstřihneme špičku na šířku, jakou chceme mít základnu pro rohlíky a naneseme na plech – na pečící papír.
  • Pak dáme péct. Do vyhřáté trouby na 170-180 stupňů, pečeme dozlatova.
  • Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. Když trochu masa vychladne, zamícháme do ní máslo, dáme do sáčku a počkáme dokud mírně neztuhne. Můžeme dát na chvíli do lednice. Potom odstřihneme konec, opět na šířku jakou chceme a nanášíme na vychladlé piškoty.
  • Na závěr si nad párou dáme rozpustit čokoládu, do které dáme za lžíci oleje. Namáčíme do ní část rohlíčků náplň.
  • Necháme ztuhnout a můžeme podávat.