Mokrá bábovka z hrnku s úžasnou a vláčnou chutí recept

Ingredience

  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vajíčka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 odtučněný tvaroh 250 g (když není dávám i jogurt-1 kelímek
  • klidně i ochucený
  • ale pak už nedávám kakao)
  • kakao
  • rozinky
  • kousky čokolády
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Do misky si dáme nejprve vše co je suché a promícháme, pak přidáme rozinky, mléko, vejce, olej, tvaroh.
  2. Promícháme a nalijeme 3/4 cesta do vymazané, strouhankou vysypané formy.
  3. 1/3 těsta si obarvíme kakaem (kdo nemá rád kakao nemusí) a dolijeme do formy.
  4. Pečeme při teplotě 150-180 (záleží na troubě, každá peče jinak) asi tak 40 minut, pokaždé ji peču jinak dlouho, záleží vždy na tvarohu.
  5. Nejlepší je zkusit špejlí, zda je těsto upečené.
  6. A nemusíte se už nikdy obávat, že by bábovka zůstala suchá, při této to nehrozí!