Lehký dietní bavorský krémový dezert od babičky recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Do žloutků nasypeme cukr a přivedeme na nízkou teplotu.
- Potom nalijeme mléko do kastrůlku a ohříváme po dobu 10 minut za stáléo míchání.
- Nesmíte nechat vařit! Včas odstraňte z plotny.
- Smíchejte nízkotučnou smetanu nebo jogurt s vanilkovým extraktem.
- Namočte ( zřeďte ) želatinu podle pokynů na obalu. Pak ji nalijte do směsi mléka a vajec a mícháme.
- Nechám chladnout při pokojové teplotě.
- Přidejte smetanu, dobře promíchejte a nalijty do mísy.
- Pak vložte do chladničky.
- Pak už je hotovo
- Konzistence konečného produktu je z velkké části určována množstvím želatiny. Dejte trochu víc, abyste získali konzistenci palačinky nebo o něco méně na dezert s konzistencí, jako je zmrzlina.