Lehký dietní bavorský krémový dezert od babičky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 26. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do žloutků nasypeme cukr a přivedeme na nízkou teplotu.
    2. Potom nalijeme mléko do kastrůlku a ohříváme po dobu 10 minut za stáléo míchání.
    3. Nesmíte nechat vařit! Včas odstraňte z plotny.
    4. Smíchejte nízkotučnou smetanu nebo jogurt s vanilkovým extraktem.
    5. Namočte ( zřeďte ) želatinu podle pokynů na obalu. Pak ji nalijte do směsi mléka a vajec a mícháme.
    6. Nechám chladnout při pokojové teplotě.
    7. Přidejte smetanu, dobře promíchejte a nalijty do mísy.
    8. Pak vložte do chladničky.
    9. Pak už je hotovo
    10. Konzistence konečného produktu je z velkké části určována množstvím želatiny. Dejte trochu víc, abyste získali konzistenci palačinky nebo o něco méně na dezert s konzistencí, jako je zmrzlina.