Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s rozinkami recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Náplň:
- 1 kg jemného tvarohu
- 3 žloutky
- 6 lžic moučkového cukru
- Kůru z jednoho citronu
- 100 g rozinek namočených do horké vody
- 1 lžíci zakysané smetany
- Máslo nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Vypracujeme jednotné těsto.
- Rozdělíme ho na dvě poloviny a jednu rozválíme a navrstvíme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Navrstvíme na dno i na kraje.
- Na náplň utřeme tvaroh s žloutky, cukrem, citronem a nakonec přimícháme i nabobtnalé rozinky. Krém navrstvíme rovnoměrně na těsto.
- Druhou část těsta rozválíme a nakrájíme na proužky, ty ukládáme na náplň tak, aby vytvořily tvar mřížky.
- Vrch koláče potřeme zakysanou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 25-30 minut.
Podobné recepty
Další recepty
Babiččin krémový jablečný mřížkový koláč – jemný, voňavý a dokonale lahodný
dezerty
30 minut
Nejoblíbenější jablečný koláč v Itálii – jemný, voňavý a neodolatelný
moučníky
30 minut
Ořechové řezy se žloutkovou polevou – rychlý a lahodný dezert na sváteční stůl
dezerty
25 minut


