Jemný a fantasticky chutný tvarohový koláč s rozinkami recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 15. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Náplň:

    • 1 kg jemného tvarohu
    • 3 žloutky
    •  6 lžic moučkového cukru
    • Kůru z jednoho citronu
    • 100 g rozinek namočených do horké vody
    • 1 lžíci zakysané smetany
    1. Máslo nastrouháme a smícháme s ostatními přísadami. Vypracujeme jednotné těsto.
    2. Rozdělíme ho na dvě poloviny a jednu rozválíme a navrstvíme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Navrstvíme na dno i na kraje.
    3. Na náplň utřeme tvaroh s žloutky, cukrem, citronem a nakonec přimícháme i nabobtnalé rozinky. Krém navrstvíme rovnoměrně na těsto.
    4. Druhou část těsta rozválíme a nakrájíme na proužky, ty ukládáme na náplň tak, aby vytvořily tvar mřížky.
    5. Vrch koláče potřeme zakysanou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 25-30 minut.