Nepečené sušenkové řezy se žloutkovým krémem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 27. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Krém: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao a škrob.
    2. Poté za intenzivního míchání pomalu přilévejte mléko tak, aby se neutvořily hrudky.
    3. Směs dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte na mírném plamenu, dokud krém nezhoustne.
    4. Vhodnou formu, např. plech, vyložte alobalem a rozložte první vrstvu sušenek.
    5. Naneste část krému, položte další sušenky a tento postup opakujte, dokud máte krém i sušenky.
    6. Poslední vrstva je sušenková. Zákusek zabalte do alobalu a dejte do lednice přes noc. 
    7. Ráno budou řezy krásně měkké a pěkně je nakrájíte.
    8. Dobrou chuť.
    9. TIP: Dbejte na výběr alobalu, některé druhy se lepí na potraviny a nejdou z nich sundat. Nechejte si proto 2 sušenky slepené krémem jako vzorek a do kousku zvoleného alobalu je zabalte. Po chvíli sušenky rozbalte a uvidíte, jak to vypadá.

Fánky ze zakysané smetany recept

dezerty
0 minut
5
(1)
21. 10. 2022 Dalibor