Nepečené sušenkové řezy se žloutkovým krémem recept

4.9
(57)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 180 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao a škrob.
  • Poté za intenzivního míchání pomalu přilévejte mléko tak, aby se neutvořily hrudky.
  • Směs dejte na sporák a za stálého míchání zahřívejte na mírném plamenu, dokud krém nezhoustne.
  • Vhodnou formu, např. plech, vyložte alobalem a rozložte první vrstvu sušenek.
  • Naneste část krému, položte další sušenky a tento postup opakujte, dokud máte krém i sušenky.
  • Poslední vrstva je sušenková. Zákusek zabalte do alobalu a dejte do lednice přes noc nebo alespoň na 2 hodiny.
  • Ráno budou řezy krásně měkké a pěkně je nakrájíte.
  • TIP: Dbejte na výběr alobalu, některé druhy se lepí na potraviny a nejdou z nich sundat. Nechejte si proto 2 sušenky slepené krémem jako vzorek a do kousku zvoleného alobalu je zabalte. Po chvíli sušenky rozbalte a uvidíte, jak to vypadá.

Moravské rohlíky recept

Bez masa
90 minut
4.4
(42)
13. 06. 2024 Tomáš

Rychlé domácí langoše recept

Bez masa
60 minut
4.6
(54)
13. 06. 2024 Tomáš

Domácí křupavý chléb recept

Bez masa
100 minut
4.7
(56)
13. 06. 2024 Tomáš