Jemné a křupavé karbanátky z mletého masa recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 26. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první si připravíme bochník chleba.Využijeme z něj polovinu a pokud máte doma starší chlebíček, který je již tvrdší, nebojte se jej použít. Chléb nakrájíme na malé kostičky a necháme namáčet v míse s mlékem.
    2. Následně si připravíme cibuli a česnek, které nakrájíme nadrobno.
    3. Pokud chceme karbanátky co nejjemnější a nejlahodnější, za pomoci mixéru vytvoříme hladkou hmotu z cibule, česneku, chlebu a soli.
    4. Z rajčat odstraníme zelenou část, na kterou se upíná stopka a na vrchu si je křížem jemně nadrežeme. Díky tomu z nich později snáze dáme dolu slupku.
    5. Pak je umístíme do mísy nebo hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby v ní byly celé ponořené. Po chvíli uvidíme, jak z rajčat slupka „slézá“.
    6. Pomocí nože ji jemně odstraníme a rajčata nakrájíme nadrobno.
    7. Kopr a petrželku nasekáme na drobno. Rajčata v míse smícháme s koprem a petrželkou, a necháme chvíli odstát. Pak přebytečnou tekutinu z rajčat slijeme.
    8. Následně smícháme chlebovou směs s rajčaty a bylinkami. Přidáme hovězí maso a vše spolu důkladně promícháme.
    9. K masu nepřidáváme vejce, jak je zvykem u klasických masných karbanátků. Takto dosáhneme intenzivnější chutě a karbanátky budou mnohem šťavnatější.
    10. Potom z této hmoty tvoříme malé karbanátky, které ukládáme na plech potřený slunečnicovým olejem.
    11. Pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů asi půl hodinu. Po upečení podáváme s bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými bramborami.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor