Jemné a křupavé karbanátky z mletého masa recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 26. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Jako první si připravíme bochník chleba.Využijeme z něj polovinu a pokud máte doma starší chlebíček, který je již tvrdší, nebojte se jej použít. Chléb nakrájíme na malé kostičky a necháme namáčet v míse s mlékem.
    2. Následně si připravíme cibuli a česnek, které nakrájíme nadrobno.
    3. Pokud chceme karbanátky co nejjemnější a nejlahodnější, za pomoci mixéru vytvoříme hladkou hmotu z cibule, česneku, chlebu a soli.
    4. Z rajčat odstraníme zelenou část, na kterou se upíná stopka a na vrchu si je křížem jemně nadrežeme. Díky tomu z nich později snáze dáme dolu slupku.
    5. Pak je umístíme do mísy nebo hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby v ní byly celé ponořené. Po chvíli uvidíme, jak z rajčat slupka „slézá“.
    6. Pomocí nože ji jemně odstraníme a rajčata nakrájíme nadrobno.
    7. Kopr a petrželku nasekáme na drobno. Rajčata v míse smícháme s koprem a petrželkou, a necháme chvíli odstát. Pak přebytečnou tekutinu z rajčat slijeme.
    8. Následně smícháme chlebovou směs s rajčaty a bylinkami. Přidáme hovězí maso a vše spolu důkladně promícháme.
    9. K masu nepřidáváme vejce, jak je zvykem u klasických masných karbanátků. Takto dosáhneme intenzivnější chutě a karbanátky budou mnohem šťavnatější.
    10. Potom z této hmoty tvoříme malé karbanátky, které ukládáme na plech potřený slunečnicovým olejem.
    11. Pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů asi půl hodinu. Po upečení podáváme s bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými bramborami.

Klobása ze sklenice v božské směsi recept

chuťovky
120 minut
4.5
(38)
28. 05. 2024 Tomáš

Prezidentské řízky recept

hlavní chody
80 minut
4.8
(43)
28. 05. 2024 Tomáš

Nadýchaná tvarohová pizza recept

chuťovky
45 minut
4.6
(56)
28. 05. 2024 Tomáš