Jemné a křupavé karbanátky z mletého masa recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Jako první si připravíme bochník chleba.Využijeme z něj polovinu a pokud máte doma starší chlebíček, který je již tvrdší, nebojte se jej použít. Chléb nakrájíme na malé kostičky a necháme namáčet v míse s mlékem.
- Následně si připravíme cibuli a česnek, které nakrájíme nadrobno.
- Pokud chceme karbanátky co nejjemnější a nejlahodnější, za pomoci mixéru vytvoříme hladkou hmotu z cibule, česneku, chlebu a soli.
- Z rajčat odstraníme zelenou část, na kterou se upíná stopka a na vrchu si je křížem jemně nadrežeme. Díky tomu z nich později snáze dáme dolu slupku.
- Pak je umístíme do mísy nebo hrnce a zalijeme vařící vodou tak, aby v ní byly celé ponořené. Po chvíli uvidíme, jak z rajčat slupka „slézá“.
- Pomocí nože ji jemně odstraníme a rajčata nakrájíme nadrobno.
- Kopr a petrželku nasekáme na drobno. Rajčata v míse smícháme s koprem a petrželkou, a necháme chvíli odstát. Pak přebytečnou tekutinu z rajčat slijeme.
- Následně smícháme chlebovou směs s rajčaty a bylinkami. Přidáme hovězí maso a vše spolu důkladně promícháme.
- K masu nepřidáváme vejce, jak je zvykem u klasických masných karbanátků. Takto dosáhneme intenzivnější chutě a karbanátky budou mnohem šťavnatější.
- Potom z této hmoty tvoříme malé karbanátky, které ukládáme na plech potřený slunečnicovým olejem.
- Pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů asi půl hodinu. Po upečení podáváme s bramborovou kaší, vařenými nebo pečenými bramborami.
Podobné recepty
Další receptyVýborné křehké a šťavnaté kuřecí řízky na francouzský způsob. Rychlá příprava
hlavní chody
35 minut
Doporučené články: