Jahodová bublanina recept

Ingredience

  • 1 bílý jogurt (kelímek od jogurtu nám bude sloužit jako odměrka na další suroviny)
  • 2 kelímky hladké mouky
  • ½ kelímku oleje
  • ½ kelímku krystalového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 50 g čokolády
  • 2 kelímky umytých čerstvých jahod
8x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Cukr ušleháme s vajíčky a vanilkovým cukrem do pěny.
  2. Potom do směsi přidáme postupně bílý jogurt, hladkou mouku, olej a prášek do pečiva.
  3. Vše šleháme 1 minutu.
  4. Do těsta přidáme na kousky nakrájenou čokoládu a pořádně promícháme.
  5. Těsto navrstvíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, aby se koláč přiléhal.
  6. Na těsto poklademe na polovinu nakrájené jahody.
  7. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 až 35 minut při 180 stupňů.
  8. Po upečení necháme na plechu vychladnout alespoň 10 minut.
  9. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrem a jahodová bublanina je hotová.