Hovězí maso s tymiánem a chilli recept

Ingredience

  • 3 kg hovězího hrudí (bez kosti)
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce chilli
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
6x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 130 °C.
  2. Nalijte do vyššího plechu 3 hrnky vody.
  3. V míse smíchejte sůl, cukr, hořčici a ostatní koření.
  4. Promíchejte a směsí potřete celé hrudí.
  5. Položte jej na pečící rošt a propíchněte jej teploměrem do masa.
  6. Rošt vložte do plechu s vodou, zakryjte celý plech alobalem a nechte péci.
  7. Pečte v troubě, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne přibližně 75 °C.
  8. Poté odstraňte alobal a pečte, dokud teplota uvnitř masa nebude přibližně 84 °C.
  9. Toto pečení je opravdu pomalé a může trvat okolo 5 až 6 hodin.
  10. Vyndejte hrudí z trouby a nechte jej 20 minut odpočívat, než budete servírovat.