Fánky ze zakysané smetany recept

5
(1)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 0 minut
Jan, 21. 10. 2022

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava tohoto těsta je skutečně velmi jednoduchá, stačí, když si nachystáte jednu větší misku.
  • V misce smícháme všechny suroviny na těsto.
  • Vyložíme na jemně pomoučněný vál. Těsto dobře prohněteme. Těsto by mělo být jednotné, elastické a hladké.
  • Rozválíme a ostružkou pokrájíme na obdélníky.
  • V prostředku nařežeme každý obdélník. Přes nařezanou dírku jeden konec přetočíme na mašličku.
  • Nachystáme si pánev. Smažíme v dostatečném množství oleje .
  • Vyndáme na papírový ubrousek a pocukrujeme

Už jsem zkusila několik receptů, ale vždy se vrátím k tomu od mé mámy – fánky z zakysané smetany .

Jsou fantasticky jemné, nadýchané a podle mě nemají konkurenci.

Zkuste a sami uvidíte, jaký úspěch budou mít u vás doma. 

Titul dokumentu: Recept na fánky ze zakysané smetany<br /> Tón: Formální

Ingredience:

  • 250g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100g cukru
  • 200g zakysané smetany
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • olej na smažení

    Postup:<br /> Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.<br /> Přidejte vejce a zakysanou smetanu a důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.<br /> Nechte těsto odpočinout přibližně 30 minut.<br /> V hlubokém hrnci zahřejte olej na střední teplotu.<br /> Lžící nabírejte těsto a opatrně ho přidávejte do horkého oleje. Smažte fánky z obou stran do zlatova.<br /> Hotové fánky vyjměte z oleje a nechte je okapat na papírovém ubrousku.<br /> Posypte fánky moučkovým cukrem a podávejte teplé.

    Dobrou chuť!

    Název dokumentu: Recept na fánky ze zakysané smetany<br /> Tón: Formální

    Fánky ze zakysané smetany jsou lahodným dezertem, který si můžete připravit doma. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a chutně připravit fánky s krémovou zakysanou smetanou. Stačí následovat krok za krokem postup v tomto receptu a užívat si sladký zážitek.