Fánky ze zakysané smetany recept

5
(1)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 0 minut
Jan, 21. 10. 2022

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava tohoto těsta je skutečně velmi jednoduchá, stačí, když si nachystáte jednu větší misku.
  • V misce smícháme všechny suroviny na těsto.
  • Vyložíme na jemně pomoučněný vál. Těsto dobře prohněteme. Těsto by mělo být jednotné, elastické a hladké.
  • Rozválíme a ostružkou pokrájíme na obdélníky.
  • V prostředku nařežeme každý obdélník. Přes nařezanou dírku jeden konec přetočíme na mašličku.
  • Nachystáme si pánev. Smažíme v dostatečném množství oleje .
  • Vyndáme na papírový ubrousek a pocukrujeme

Už jsem zkusila několik receptů, ale vždy se vrátím k tomu od mé mámy – fánky z zakysané smetany .

Jsou fantasticky jemné, nadýchané a podle mě nemají konkurenci.

Zkuste a sami uvidíte, jaký úspěch budou mít u vás doma. 

Doporučené články: