Domácí tatranky Recept

Ingredience

  • 250 g cukru
  • 250 g másla
  • 3 lžíce solamylu
  • 80 g kakaa
  • 100 g ořechů ( nejlépe mletých)
  • 2 balení dortové oplatky
8x
0 Kcal
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Nejprve rozehřejeme máslo, cukr, salko, kakao, ořechy a solamyl. Velice důkladně musíte promíchat. Tím vznikne hustší krém.
  2. Připravíme si oplatky
    První oplatku musíme potřít krémem.
  3. Celkem oplatku natřeme 4x a přiklopíme ji na poslední určenou oplatku.
  4. Nejlépe uděláte když navrch použijete pečící papír, do plechu potom přidejte moukou nebo cukr. Vznikne vám tzv. domácí lis a ten uložte do lednice.
  5. Druhý den vyjmeme z lednice pomalu nakrájíme na kousky. Půjde vám to snadno, protože oplatka přes noc dobře ztuhla. Potom už je jen na vás zda-li budeme oplatku namáčet v polevě nebo ne.