Domácí štrúdl z jemného a lahodného šlehačkového těsta recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 1 minuta
Pro 4 porce
Ingredience
Na náplň:
Na potření:
Postup přípravy
- Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme jednotné těsto. Dle potřeby přidejte mléko nebo mouku, aby těsto nebylo moc tuhé ani příliš řídké
- Nechám odležet 30 minut
- Rozdělíme na 3 části
- Každé těsto rozválíme
- První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a přidáme nastrouhaná jablka
- Na druhý plát navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem
- Na třetí plát dáme mák s cukrem a třešněmi
- Klasicky zavineme nebo kraje nařízneme a střídavě překládáme
- Plech vyložíme pečícícm papírem a štrúdly potřeme rozpuštěným máslem
- cca 30 minut pečeme na 200 stupňů
- Po vyjmutí z trouby potřeme máslem společně s rumem