Domácí štrúdl z jemného a lahodného šlehačkového těsta recept
-
Snadné na přípravu
-
4
porce
-
1 minuta
Ingredience
Na náplň:
Na potření:
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme jednotné těsto. Dle potřeby přidejte mléko nebo mouku, aby těsto nebylo moc tuhé ani příliš řídké
-
Nechám odležet 30 minut
-
Rozdělíme na 3 části
-
Každé těsto rozválíme
-
První plát posypeme strouhankou, cukrem a skořicí a přidáme nastrouhaná jablka
-
Na druhý plát navrstvíme tvaroh s rozinkami a cukrem
-
Na třetí plát dáme mák s cukrem a třešněmi
-
Klasicky zavineme nebo kraje nařízneme a střídavě překládáme
-
Plech vyložíme pečícícm papírem a štrúdly potřeme rozpuštěným máslem
-
cca 30 minut pečeme na 200 stupňů
-
Po vyjmutí z trouby potřeme máslem společně s rumem
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept: