Dokonalé sněhové pečivo na slavnostní stůl recept

0
(0)

  • Složité na přípravu
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Jan, 13. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Krém (můžete připravit podle své chuti, já přidávám krém od Mirky a můj citrónový):

Postup přípravy

  • Bílky vyšleháme s cukrem nad párou, přidáme i Špetku soli. Krém musí být hustý a lesklý, hlavně musí dobře držet tvar, aby se z něj daly dělat různé tvary na plech (šleháme, dokud hmota není pevná a necítíme kr. Cukr).
  • Potom sejmeme z páry, necháme vychladnout a naposled promícháme.
  • Navrstvíme do cukrářského sáčku a vrstvíme na plech - můžeme dělat pusinky, vlnovky .... Při teplotě 90-100 stupňů sušíme asi 60-70 minut (uvidíte to podle toho, že se začínají oddělovat od papíru na pečení).
  • Na krém:
  • Žloutky a vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao a přeložíme nad páru. Tam šleháme asi 15-20 minut.
  • Necháme vychladnout a mezitím si našleháme změklé máslo. Máslo postupně (po lžících) vešleháme do vyhladovělé krému.
  • Nakonec vmícháme kávu. Krém používáme na lepení pusinek a tyčinek.
  • Citrónový krém:
  • Připravila jsem ho ze dvou citronových pudinků, 250 g másla, 8 lžic kr. cukru a dvou citronů. Postup velmi jednoduchý, pudinky uvaříme v 700 ml mléce, necháme vychladnout, vešleháme změklé našlehané máslo, citrónovou šťávu a kůru. Podle chuti můžeme dosladit.