Dokonalé sněhové pečivo na slavnostní stůl recept
Postup přípravy
- Bílky vyšleháme s cukrem nad párou, přidáme i Špetku soli. Krém musí být hustý a lesklý, hlavně musí dobře držet tvar, aby se z něj daly dělat různé tvary na plech (šleháme, dokud hmota není pevná a necítíme kr. Cukr).
-
Potom sejmeme z páry, necháme vychladnout a naposled promícháme.
-
Navrstvíme do cukrářského sáčku a vrstvíme na plech - můžeme dělat pusinky, vlnovky .... Při teplotě 90-100 stupňů sušíme asi 60-70 minut (uvidíte to podle toho, že se začínají oddělovat od papíru na pečení).
-
Na krém:
-
Žloutky a vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao a přeložíme nad páru. Tam šleháme asi 15-20 minut.
-
Necháme vychladnout a mezitím si našleháme změklé máslo. Máslo postupně (po lžících) vešleháme do vyhladovělé krému.
-
Nakonec vmícháme kávu. Krém používáme na lepení pusinek a tyčinek.
-
Citrónový krém:
-
Připravila jsem ho ze dvou citronových pudinků, 250 g másla, 8 lžic kr. cukru a dvou citronů. Postup velmi jednoduchý, pudinky uvaříme v 700 ml mléce, necháme vychladnout, vešleháme změklé našlehané máslo, citrónovou šťávu a kůru. Podle chuti můžeme dosladit.
Nejnovější recepty
Podobné recepty
data-matched-content-rows-num="1"
data-matched-content-columns-num="3"
data-matched-content-ui-type="image_stacked"
data-ad-format="autorelaxed"