Dokonalé sněhové pečivo na slavnostní stůl recept

0
(0)

  • Složité na přípravu
  • 10 porcí
  • 1 minuta
Dalibor, 13. 11. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Krém (můžete připravit podle své chuti, já přidávám krém od Mirky a můj citrónový):

Postup přípravy

  • Bílky vyšleháme s cukrem nad párou, přidáme i Špetku soli. Krém musí být hustý a lesklý, hlavně musí dobře držet tvar, aby se z něj daly dělat různé tvary na plech (šleháme, dokud hmota není pevná a necítíme kr. Cukr).
  • Potom sejmeme z páry, necháme vychladnout a naposled promícháme.
  • Navrstvíme do cukrářského sáčku a vrstvíme na plech - můžeme dělat pusinky, vlnovky .... Při teplotě 90-100 stupňů sušíme asi 60-70 minut (uvidíte to podle toho, že se začínají oddělovat od papíru na pečení).
  • Na krém:
  • Žloutky a vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao a přeložíme nad páru. Tam šleháme asi 15-20 minut.
  • Necháme vychladnout a mezitím si našleháme změklé máslo. Máslo postupně (po lžících) vešleháme do vyhladovělé krému.
  • Nakonec vmícháme kávu. Krém používáme na lepení pusinek a tyčinek.
  • Citrónový krém:
  • Připravila jsem ho ze dvou citronových pudinků, 250 g másla, 8 lžic kr. cukru a dvou citronů. Postup velmi jednoduchý, pudinky uvaříme v 700 ml mléce, necháme vychladnout, vešleháme změklé našlehané máslo, citrónovou šťávu a kůru. Podle chuti můžeme dosladit.

Oreo jahodový cheesecake recept

Bez masa
240 minut
4.7
(37)
13. 06. 2024 Tomáš

Domácí Raffaelo pralinky recept

Bez masa
240 minut
4.7
(51)
12. 06. 2024 Tomáš

Pečené brambory se slaninou a chedarem recept

Brambory
70 minut
4.6
(56)
12. 06. 2024 Tomáš