Pravý český trdelník recept

4.8
(58)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 120 minut
Tomáš, 22. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Rozpusťte si droždí v teplém mléce, nechte jej tak 5 minut a přikryjte ho hadříkem nebo jinou tkaninou.
  • Taje si máslo, vylijte ho do misky a nechte ho vychladnout.
  • V druhé misce si smíchejte žloutky s polovinou cukru a následně je přidejte k máslu.
  • Nyní tam můžete nalít i mléko s droždím.
  • Dejte si do mouky špetku soli a prosejeme ji přes sítko.
  • Pomalu ji za stálého míchání přidávejte do směsi, aby tam bylo co nejméně hrudek.
  • Vypracujte si těsto a nechte ho odstát 30 minut na teplém místě.
  • Zatímco těsto vykyne, rozemele si ořechy v mixéru, přidejte zbylý cukr a skořici.
  • Před pečením si kolem kartonových válců omotejte alobal nebo potravinářskou fólii a namažte si je olejem až po vrch fólie.
  • Vezměte si těsto a rozdělte ho na 8 kousků.
  • Vyválejte si je do tvaru klobás o tloušťce 1,5 cm a omotejte je na váleček tak, aby vám vznikl tvar válce.
  • Potřete těsto s lehce vyšlehané bílky, posypte oříšky a skořicí.
  • Válečky si položte na hrany formy tak, aby se nedotýkaly její dna.
  • Trdelník pečte 25-30 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.

Francouzský pletenec ze sáčku se sezamem recept

chuťovky
180 minut
4.4
(56)
05. 12. 2018 Tomáš

Jednoduché křehké domácí rohlíky recept

Domácí pekárna
150 minut
4.8
(61)
29. 11. 2018 Tomáš

Česnekoví šneci s bylinkami recept

Bez masa
60 minut
4.4
(62)
27. 11. 2018 Tomáš