Pravý český trdelník recept

4.8
(58)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 120 minut
Tomáš, 22. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Rozpusťte si droždí v teplém mléce, nechte jej tak 5 minut a přikryjte ho hadříkem nebo jinou tkaninou.
  • Taje si máslo, vylijte ho do misky a nechte ho vychladnout.
  • V druhé misce si smíchejte žloutky s polovinou cukru a následně je přidejte k máslu.
  • Nyní tam můžete nalít i mléko s droždím.
  • Dejte si do mouky špetku soli a prosejeme ji přes sítko.
  • Pomalu ji za stálého míchání přidávejte do směsi, aby tam bylo co nejméně hrudek.
  • Vypracujte si těsto a nechte ho odstát 30 minut na teplém místě.
  • Zatímco těsto vykyne, rozemele si ořechy v mixéru, přidejte zbylý cukr a skořici.
  • Před pečením si kolem kartonových válců omotejte alobal nebo potravinářskou fólii a namažte si je olejem až po vrch fólie.
  • Vezměte si těsto a rozdělte ho na 8 kousků.
  • Vyválejte si je do tvaru klobás o tloušťce 1,5 cm a omotejte je na váleček tak, aby vám vznikl tvar válce.
  • Potřete těsto s lehce vyšlehané bílky, posypte oříšky a skořicí.
  • Válečky si položte na hrany formy tak, aby se nedotýkaly její dna.
  • Trdelník pečte 25-30 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.

Vláčné kynuté buchty recept

Bez masa
75 minut
4.7
(58)
26. 11. 2018 Tomáš

Skořicoví šneci s krémem recept

chuťovky
150 minut
4.7
(52)
23. 11. 2018 Tomáš

Domácí česnekové houstičky recept

chuťovky
60 minut
4.7
(58)
23. 11. 2018 Tomáš