Český trdelník recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 22. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Rozpusťte si droždí v teplém mléce, nechte jej tak 5 minut a přikryjte ho hadříkem nebo jinou tkaninou.
    2. Taje si máslo, vylijte ho do misky a nechte ho vychladnout.
    3. V druhé misce si smíchejte žloutky s polovinou cukru a následně je přidejte k máslu.
    4. Nyní tam můžete nalít i mléko s droždím.
    5. Dejte si do mouky špetku soli a prosejeme ji přes sítko.
    6. Pomalu ji za stálého míchání přidávejte do směsi, aby tam bylo co nejméně hrudek.
    7. Vypracujte si těsto a nechte ho odstát 30 minut na teplém místě.
    8.  Zatímco těsto vykyne, rozemele si ořechy v mixéru, přidejte zbylý cukr a skořici.
    9. Před pečením si kolem kartonových válců omotejte alobal nebo potravinářskou fólii a namažte si je olejem až po vrch fólie.
    10. Vezměte si těsto a rozdělte ho na 8 kousků.
    11. Vyválejte si je do tvaru klobás o tloušťce 1,5 cm a omotejte je na váleček tak, aby vám vznikl tvar válce.
    12. Potřete těsto s lehce vyšlehané bílky, posypte oříšky a skořicí.
    13. Válečky si položte na hrany formy tak, aby se nedotýkaly její dna.
    14. Trdelník pečte 25-30 minut v troubě při teplotě 180 stupňů.

Hrníčkové bagety recept

pečivo
1 minuta
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

pečivo
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor