Domácí chléb recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 27. 11. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Do větší misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a vymíchejte kašičku.
    2. Poté přilijte trochu teplé vody, zakryjte utěrkou a na teple nechejte vzejít kvásek.
    3. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbytek surovin, vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechejte aspoň 3 hodiny kynout.
    4. Čím déle těsto kyne, tím více dírek chleba má.
    5. Z vykynutého těsta udělejte bochníky velké podle vaší libosti a dejte je na plech vyložený pečícím papírem.
    6. Troubu vyhřejte na 250 ℃ a vložte připravený chléb.
    7. Pečte 15 minut, poté teplotu snižte na 220 ℃ a pečte dalších 35 minut.
    8. Upečený chléb vytáhněte z trouby, potřete studenou vodou a nechejte vychladnout.
    9. Skladujte jako běžné pečivo.

Hrníčkové bagety recept

pečivo
1 minuta
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor

Výborné domácí rohlíky za 20 minut recept

pečivo
0 minut
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor