Zázračný recept na závin bez mouky ani ovesných vloček recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Těsto (na 1 závin, pokud chcete 3 záviny použijte trojitou dávku):

    2 zralé banány
    ,2 vejce
    ,1 lžička medu

    Náplně:

    Maková:

    150 g mletý mák
    ,250 g mascarpone (můžete nahradit tvarohem)
    ,100 g zavařené ovoce
    ,podle chuti med

    Čistě tvarohová náplň:

    300 g tvaroh
    ,1 žloutek
    ,med podle chuti
    ,Na zjemnění zakysaná smetana
    ,Můžete zkusit i náplň ořechovou – klasicky z mletých ořechů, mně se nejvíce osvědčily náplně tvaroh a mák

    1. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Banán si rozmixujeme spolu s medem se žloutky, získáme hladkou jednotnou hmotu bez hrudek.
    2. Zvlášť si vyšleháme tuhý sníh z bílků, já do něj zvyknu přidávat i Špetku soli, ale v receptu to nebylo. Obě hmoty smícháme.
    3. Těsto natáhneme na plech vyložený papírem na pečení (rozměr 35 x 20) v tenké vrstvě a pečeme při teplotě 180 ° C cca 20 minut.
    4. Po upečení těsto necháme vychladnout, zatím si uděláme nádivku.
    5. Na makovou náplň si smícháme mák s tvarohem, medem, natřeme na těsto a uložíme ovoce. Těsto pak opatrně srolujeme, budete překvapeni, ale jde to docela snadno.
    6. Rolku pořádně stlačíme rukama a potřeme žloutkem.
    7. Vložíme zpět do trouby necháme péct na 10 minut při teplotě 220 ° C. Co se týče dalších závinů, postupujeme stejně, do tvarohové nádivky doporučuji přidat i rozinky.