Zázračný péřový koláč vypadá jako obyčejný piškot, ale chutná skvěle recept

Ingredience

  • 130 ml mléka
  • 100 g mascarpone
  • 100 g másla
  • 8 ks žloutků
  • 60 gramů hl. mouky
  • 60 gramů kukuřičného škrobu
  • 13 ks bílků
  • 130 gramů cukru
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. V misce smícháme smetanový sýr a máslo, přidáme do mléka.
  2.  Všechny přísady musí být pokojové teplotě.
  3. Při pomalém zahřívání stále mícháme.
  4. Postupně, jedno po druhém vmícháme žloutky. Utřeme homogenní konzistenci.
  5. Potom přimícháme mouku a škrob.

  6. Bílky vyšleháme s cukrem až do pevného sněhu, pak po malých porcích vmícháme ho žloutkové hmoty.
  7. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem, na plech navrstvíme těsto a pak vložíme do většího plechu s vroucí vodou.
  8. Vložte do předehřáté trouby na 160 stupňů po dobu 25 minut, pak snižte teplotu na 140 stupňů a pečte dalších 30 minut. Během pečení je přísně zakázáno otevírat dvířka trouby, protože koláč může spadnout.
  9. Nechte dezert vychladnout v troubě a pak nechte v lednici po dobu 4 – 5 hodin
  10. Ujišťujeme vás, že z takového dezertu budete potěšeni.