Masový závin z listového těsta a mletého masa s vyváženou chutí recept

Ingredience

  • 50 g másla
  • 1 velkou cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 700 g vepřového mletého masa
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 vejce
  • 450 g listového těsta
  • 3 natvrdo uvařená vejce
  • sůl a pepř
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
  2. Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.
  3. Na cibulce osmahneme mleté ​​maso, přidáme hořčici a rozšlehaná vejce (nechte si trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.
  4. Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.
  5. Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.
  6. Na delších stranách obdélníku udělejte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky.
  7. Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zůstalo, můžete jim závin dozdobit.
  8. Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).