Masový závin z listového těsta a mletého masa s vyváženou chutí recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
- Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.
- Na cibulce osmahneme mleté maso, přidáme hořčici a rozšlehaná vejce (nechte si trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.
- Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.
- Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.
- Na delších stranách obdélníku udělejte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky.
- Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zůstalo, můžete jim závin dozdobit.
- Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).
Podobné recepty
Další recepty
Znojemská pečeně podle Kluků v akci: hovězí na okurkách s bohatou omáčkou
hlavní chody
135 minut

Lahodné pečené vepřové koleno: měkké maso, česneková vůně a křupavá kůžička
hlavní chody
180 minut