Zapomeňte na spadlý piškot: Pomocí tohoto receptu se vám vždy vydaří!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 30 minut
Jan, 23. 01. 2025

Piškot může být někdy oříšek, ale tento recept vám zaručí, že vám vždy vyjde. Díky jednoduchému postupu a několika trikům bude vaše piškóta perfektně nadýchaná a nikdy nespadne! Vyzkoušejte tento osvědčený recept a už nikdy se nemusíte bát, že vám piškóta zklame.

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Vezmeme formu libovolného tvaru a velikosti, spodní část vyložíme pečicím papírem, který jemně potřeme olejem, aby se piškot po upečení snadno oddělil. Stěny formy nemastíme, protože piškot se na horkém kovu lépe upeče a neodlepí se.
  • Vejce a cukr šlehejte mixérem asi 5-7 minut, až směs nezbledne a nenaroste na třikrát svůj objem.
  • Do vaječné směsi postupně přidejte olej a rychle promíchejte. Prosejte mouku, sůl a prášek do pečiva a přidejte je do směsi. Všechno rychle promíchejte mixérem.
  • Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě při 180°C asi 15-20 minut, dokud nebude zlatý. Během pečení troubu neotvírejte, aby piškot nespadl.
  • Po upečení nechte piškot vychladnout ve formě, poté ho přeložte na mřížku a použijte podle potřeby.

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 15-20 minut
Počet porcí: 8-10

Závěr: Tento piškot je nejen jednoduchý na přípravu, ale i velmi spolehlivý. Díky tomu, že nepadá, je ideální základem pro dorty nebo koláče, které vás nikdy nezklamou. Určitě ho vyzkoušejte a staňte se mistrem v pečení!