Zapékaná krkovička pro milovníky grilování recept

Ingredience

  • 1.5 kg vepřového masa  
  • 60 ml světlého piva
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • gulášové koření
  • 1 lžíce medu
  • 2 kg brambor (nakrájíme na plátky)
  • koření podle chuti
  • 2 cibule – červená a bílá
  • 100 g slaniny
  • 4-5 stroužků česneku
  • 200 g zakysané smetany
  • hrst petrželky
4x
0 Kcal
00:00
Střední

Postup přípravy

  1. Z oleje, gulášového koření, medu a piva uděláme marinádu. Na plech uložíme brambory a potřeme tenkou vrstvou marinády.
  2. Zbylou využijeme k masu.
  3. Cibuli nakrájíme na kolečka a položíme na brambory. To samé uděláme i se slaninou.
  4. Navrch položíme marinovanou krkovičku.
  5. Celý proces opakujeme a ukládáme jednu vrstvu za druhou.
  6. Přikryjeme hliníkovou fólií a troubu vyhřejeme na 200°C. Pečeme 50-60 minut.
    Na následující straně vám ukážeme poslední kroky receptu.
  7. Připravíme omáčku. Smícháme smetanu, protlačený česnek a oblíbené koření podle chuti.
  8. Několik minut před koncem pečení omáčkou polijeme maso. Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.