Zapečené štouchané brambory se sýrem a česnekem, ideální rychlé jídlo, recept

Ingredience

  • 4 brambory (obyčejné či červené)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce pažitky
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaného sýra
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného parmazánu
  • sůl
  • koření
  • další koření či bylinky
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu. Důkladně omyjte brambory, neloupejte je.
  2. Ve vroucí vodě brambory vařte 15 – 20 minut do měkka.
  3. V misce smíchejte olivový olej a rozmačkaný česnek.
  4. Plech vyložte pečícím papírem.
  5. Uvařené brambory na něj položte. Použijte šťouchadlo na brambory a brambory částečně rozmačkejte.
  6. Na každý brambor nalijte trochu olivového oleje s česnekem.
  7. Posypte špetkou soli a pepře případně dalším kořením.
  8. Přidejte parmezán, sýr a nakrájenou pažitku.
  9. Dejte na gril či do trouby na 7 – 10 minut, dokud není sýr rozteklý a brambory křupavé.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"