Vynikající šťavnatá roláda z hovězího masa na bílém víně recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        - Nakrájejte si cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.
 
- V misce si smíchejte česnek, strouhanku, bazalku, oregáno, petržel a sůl. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr a vše důkladně promíchejte.
 
- Rozložte si maso na krájecí desku a rozřízněte ho podél vláken. Neprořízněte ho do konce, jinak získáte 2 kusy, ne jeden. Tloušťka masa by neměla přesahovat 1 cm. Nyní maso okořeňte a osolte.
 
- Náplň rovnoměrně naneste na celý povrch masa. Nezapomeňte si na jednom okraji nechat 2-3 cm volný prostor.
 
- Nyní maso srolujte do rolády a dbejte na to, aby nádivka zůstala uvnitř.
 
- Maso si pevně svažte pomocí kuchyňské nitě.
 
- Cibuli spolu s masovou roládou položte na pánev (švem dolů). Maso polijte rajčatovou šťávou a vínem. Pánev následně přikryjte alobalem, vložte ji do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 2 hodiny.
 
- Pro získání té správné zlatavé barvy před koncem pečení odstraňte alobal z pánve a pečte ještě dalších 20 minut.
 
 
- Nakrájejte si cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.
Podobné recepty
Další recepty 
				Vepřové výpečky s knedlíkem a dušeným kysaným zelím – poctivá domácí klasika
hlavní chody	
									
									40 minut
								
							 
				Bramborové rolky s kuřecím masem, zeleninou a sýrem zapečené do křupava
hlavní chody	
									
									30 minut
								
							


 
                                











