Vynikající šťavnatá roláda z hovězího masa na bílém víně recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Nakrájejte si cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.
- V misce si smíchejte česnek, strouhanku, bazalku, oregáno, petržel a sůl. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr a vše důkladně promíchejte.
- Rozložte si maso na krájecí desku a rozřízněte ho podél vláken. Neprořízněte ho do konce, jinak získáte 2 kusy, ne jeden. Tloušťka masa by neměla přesahovat 1 cm. Nyní maso okořeňte a osolte.
- Náplň rovnoměrně naneste na celý povrch masa. Nezapomeňte si na jednom okraji nechat 2-3 cm volný prostor.
- Nyní maso srolujte do rolády a dbejte na to, aby nádivka zůstala uvnitř.
- Maso si pevně svažte pomocí kuchyňské nitě.
- Cibuli spolu s masovou roládou položte na pánev (švem dolů). Maso polijte rajčatovou šťávou a vínem. Pánev následně přikryjte alobalem, vložte ji do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 2 hodiny.
- Pro získání té správné zlatavé barvy před koncem pečení odstraňte alobal z pánve a pečte ještě dalších 20 minut.
- Nakrájejte si cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.