Vynikající šlehačková bábovka úžasně jemná, vláčná a nadýchaná recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 1 minuta
Jan, 07. 11. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Vejce rozmícháme se smetanou. Do této směsi přidáme mouku, cukr a prášek do pečiva.
  • Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou.
  • Do formy nalijeme 2/3 těsta. Potom do zbylého těsta vmícháme kakao a nalijme na světlé těsto. Pomocí špejle můžeme vytvořit z obou barev spirálovitý vzor, bábovka bude ještě krásnější.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150-160 stupňů, dokud bábovka není na povrchu zlatavá.

Bábovku můžeme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou.

Doporučené články: